Wat is internet marketing

Steeds meer bedrijven proberen hun diensten en producten online aan de man te brengen. Dat is logisch, want tegenwoordig bevindt de gemiddelde consument zich uren per dag op internet. Online marketing is daarom sterk in opkomst en kan fantastische resultaten opleveren. Maar wat is internet marketing nu eigenlijk en welke vormen zijn er zoal? We vertellen het in dit artikel.

wat is internet marketing

Wat is internet marketing en e-marketing: de betekenis

Wat is internet marketing? Het is een vraag die tegenwoordig steeds vaker wordt gesteld. Internet marketing is een vorm van online marketing die ook wel e-marketing wordt genoemd. De naam verklapt de betekenis al enigszins, want het gaat om alle vormen van marketing die zich online afspelen.

En dat zijn er nogal wat, want er zijn tegenwoordig talloze manieren om de consument via het wereldwijde web te bereiken. Zoekmachine marketing, content marketing, affiliate marketing, e-mailmarketing, virale marketing, social media marketing, interactieve marketing en zoekmachine optimalisatie (SEO) zijn allemaal vormen van online marketing die met succes worden toegepast.

Internetmarketing is dan ook een breed vakgebied dat bestaat uit diverse specialistische disciplines. Er zijn zoveel verschillende soorten marketingmethoden, dat het niet aan te raden is deze allemaal tegelijkertijd in te zetten. Beter is het om een methode te kiezen die optimaal aansluit op je bedrijf, zodat je uit dit kanaal het maximale rendement haalt.

Waarom internet marketing online zo goed werkt

In tegenstelling tot traditionele marketingvormen, ligt de focus van internetmarketing in het online domein. Dat biedt grote kansen, want hierdoor is het een van de meest voordelige, conversiegerichte, gesegmenteerde en gepersonaliseerde marketingsoorten die er bestaat.

Radio- en televisiereclame is bijvoorbeeld aanzienlijk duurder, net als de meeste advertenties in gedrukte media. Ook zijn de conversiecijfers bijzonder goed te meten, omdat alles zich digitaal afspeelt en er hierdoor een overvloed een data beschikbaar is. Ook het aanspreken van specifieke doelgroepen of personen is vrij gemakkelijk, terwijl dit bij conventionele marketingvarianten vaak veel lastiger is.

Wat zijn de beste vormen van online marketing op internet?

Hierboven noemden we al een aantal soorten online marketing. Vraag jij je af wat de beste internet marketing techniek is voor jouw organisatie? Formuleer dan eerst concrete doelstellingen. Wil je met je bedrijf beter vindbaar zijn in Google? Dan is zoekmachine optimalisatie (SEO) een goede keuze. Wil je direct meer sales genereren? Dan levert affiliate marketing uitstekende resultaten op.

Op de vraag: ‘Wat is internet marketing?’, is dus niet altijd een eenduidig antwoord te geven. Internetmarketing is een verzamelterm voor talloze marketingvormen, die zich allen online afspelen. Op deze website lees je wanneer je elke methode het beste kunt inzetten en leer je de technieken die de beste marketingbureaus toepassen.

Comments are closed