Geld verdienen met internet marketing

Geld verdienen met internet marketing: wie wil dit nu niet? Eens in de zoveel tijd verschijnen er verhalen in de media van mensen die online steenrijk geworden zijn. Dat is ook heel goed mogelijk, want dankzij alle moderne technologieën kun je via het wereldwijde web veel diensten automatiseren. Dat klinkt bijna als slapend rijk worden…

De werkelijkheid is iets complexer dan dat. Want hoewel het inderdaad mogelijk is om passief geld te verdienen met internet marketing, gaat er veel werk vooraf aan het succesvol opzetten van een verdienmodel. In dit artikel gaan we nader in op een aantal populaire verdienmodellen en pikken we er eentje in het bijzonder uit.

geld verdienen met internet marketing

Hoeveel geld kun je verdienen met affiliate marketing?

Het verdienmodel waar we in dit artikel extra aandacht aan schenken is affiliate marketing, een methode waarbij je geld verdient als je andermans diensten of producten promoot. In de afgelopen jaren is dit uitgegroeid tot een van de populairste manieren om geld te verdienen via het internet. Dat komt onder meer door de laagdrempeligheid ervan.

Je hoeft zelf immers niet te beschikken over diensten of producten, want je hoeft alleen die van anderen te promoten. Dat betekent dat je maar één ding nodig hebt: een trouwe doelgroep waarbij je regelmatig zaken onder de aandacht kunt brengen. Aan een goedlopende website of een populaire social media account heb je dus al voldoende.

Beginnen met internet marketing: welke affiliate programma kiezen?

Als je geld wilt verdienen met internet marketing, is het daarom een uitstekend idee om met affiliate marketing te beginnen. Er zijn online tal van affiliate programma’s te vinden en het is slim een programma te kiezen dat het beste aansluit op jouw bestaande doelgroep. Heb je bijvoorbeeld een succesvolle blog over boeken en lezen?

Dan is het beste affiliate programma voor jou misschien wel een met eBooks, omdat je bezoekers hier van nature al belangstelling voor hebben. Extra interessant is dat de commissie op dergelijke producten vaak flink is. Bij flinke bezoekersaantallen op je website en een redelijk stabiel conversiepercentage, kun je op deze manier snel heel veel extra geld verdienen.

Hoe kan ik snel online geld verdienen met internet marketing: ervaringen

Geld verdienen met internet marketing is natuurlijk niet zo makkelijk als het klinkt. Het omzetten van bezoekersverkeer naar sales is een vak apart en vereist veel oefening. Je moet weten uit wat voor personen je doelgroep bestaat, wat hun wensen zijn en hoe je deze mensen het beste kunt aanzetten tot actie. Hier komt de nodige psychologie bij kijken.

Maar ook de meest succesvolle marketeers zijn ooit zonder ervaring begonnen. Gevraagd naar hun ervaringen, antwoorden zij vaak dat het simpelweg een kwestie is van zaken uitproberen. Geleidelijk vind je op deze manier vanzelf uit welke tactieken leiden tot de beste conversie. Gewoon beginnen is dus het devies! Wie weet kun jij op deze manier ook wel geld verdienen met internet marketing!

Comments are closed